logo

harmonia-logo

Vince Bál 2011

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2011. január 22.

VINCE BÁL 2011

            A 42 éves történelemmel rendelkező Vince bál az évtizedek során mindig is a farsang egyik legkedveltebb táncmulatsága volt. Ez a hagyomány ebben az évben sem tört meg. A belépőjegyek rekordidő alatt elkeltek, aminek hatására a vezetőség még nagyobb figyelmet fordított a rendezvényre.

            A tervek szerint 19:00 órakor, a fáklyákkal kivilágított bejáratnál megjelentek az első vendégek. A kultúrház előcsarnokában Szőllőssy Sándor és cigányzenekara kellemes zenével fogadta az érkezőket, kik első lépésként megkóstolhatták a fogadó pálinkát, amelyet Búzavirág éneklőcsoportunk férfi tagjai kínáltak nagy odaadással. A belső bejáratnál Dobosi Róbert elnök, Haris Ilona alelnök és Simonics Tibor szóvivő üdvözte a vendégeket, kik a palotásba öltözött ifjú aktivistáink kíséretében helyet foglaltak a számukra megterített és díszített asztaloknál. Az érkezésre szánt egy óra elégnek bizonyult, így 20:00 órakor elkezdhette műsorát a Nagymegyeri „Megye” néptáncegyüttes, Hanusz Zoltán és vonószenekara kíséretében.

            Simonics Tímea, műsorvezető köszöntő szavai után Dobosi Róbert elnök nyitotta meg a bált, amelyen a talp alá valót a Pécs környéki Boly községből érkezett Depo-Bang zenekar szolgáltatta. A  21 :00 óra utáni vacsorát, amely az Éder vendéglő konyháján készült, Haris Ákos vőfély szolgát fel. A vacsora ideje alatt szólt a cigányzene és énekelt a szlovákiai magyar cigánydalok koronázott királynője Rigó Mónika. A vacsora elfogyasztása után megnyílt a gyümölcsbár, csoki szökőkúttal, amelyet ez évben ügyes kezű és kitúnő fantáziával megáldott Kovács Gabikánk készített.

             Az est folyamán fellépett még Márió a Harmonikás, akinek jó hangulatú zenéjére vidáman táncolt a közönség.

            Nem maradhatott el a tombolahúzás sem, amelyet Haris Ákos és Záhorsky Bianka vezetésével  éjjel 1 óra után tartottunk, A tombolahúzás alatt elkészült a farsangi fánkkal megrakott svédasztal. A reggel 6 óráig tartó bálban ezek után a Depo-Band fiatalos és kellemes zenéjére táncolhattunk, mialatt a nótázni vágyóknak egész éjjel rendelkezésre állt Szőllőssy cigányzenekar.

            A reggel haza fele tartó közönség majdnem egésze elégedett volt a bál nyújtotta lehetőségekkel és a rendezők nagy örömére nem sáfárkodtak a dicsérő szavakkal sem.

 

 

Utoljára frissítve (2011 február 14., hétfő 14:09) 2011 január 28., péntek 08:22