logo

harmonia-logo

Dunaszerdahelyen járt a Mécsvirág Irodalmi Kör

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2024. május 28.

Dunaszerdahelyen járt a Mécsvirág Irodalmi Kör

A Mécsvirág Irodalmi Kör tagjai május 28-án Dunaszerdahelyre vitték Mécs László verseit. A Csemadok Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapszervezete meghívásának eleget téve keltek útra a naszvadi versmondók. 

Edmár Attila lelkes fiatal Csemadok elnök szívélyesen fogadta a fellépőket a Dunaszerdahelyi Nyugdíjasklub elnöknőjével, Alföldi Rozáliával együtt a Nyugdíjasklub nagytermében. Ritkán fordul elő, hogy a fellépők megérkezésekor a közönség már ott van a teremben. Az Irodalmi kör tagjainak meglepetésére fél órával a kezdés előtt már nézőkkel teli terem fogadta őket. Rövid előkészület után 14.30-kor Edmár Attila felvezette az előadást, pár mondatban bemutatta az Irodalmi kört és kezdetét vette a Vadócba rózsát oltok... című Mécs László verseiből összeállított irodalmi est bemutatása. Már az előadás közben érezhető volt a versek hatása az emberekre, szemmel láthatóan áhítattal hallgatták a premontrei szerzetes pap költő verseit. A versek között Bencsik Alíz és Simonics Hanga, két tehetséges fiatal énekes kápráztatta el a nézőket. Felkészítőjük Varga Bach Helga az Ógyallai Művészeti Alapiskola énektanára az előadás végén elénekelte B. Szabó Péter: Messiás című megzenésített versét, ami méltó befejezés volt a rendezvénynek. Végül Csontos Erzsébet az Irodalmi kör vezetője név szerint bemutatta az énekeseket és a versek előadóit. A bő 1 órás műsort hosszantartó tapssal jutalmazta a közönség. A nézők szóban is kifejezték tetszésüket, többen bevallották, hogy nem ismerték Mécs László életútját, költészetét. Ebből nyilvánvalóvá vált az Irodalmi kör tagjainak, hogy van még mit tenni, hogy minél több emberhez jussanak el a hosszú ideig méltatlanul mellőzött felvidéki pap költő versei. Az ilyen beszélgetések újabb lendületet adnak a folytatáshoz, megerősítik az Irodalmi kör tagjait abban, hogy jó úton járnak.

Május 28-a Vecsey Lajos halálának első évfordulója. A Mécsvirág Irodalmi Kör tagjai előadásukkal az Ő emléke előtt is tisztelegtek. 

CsE

 

Utoljára frissítve (1999 november 30., kedd 00:00) 2024 május 30., csütörtök 10:12