logo

harmonia-logo

55. Vince-bál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2024. január 20.

55. Farsagni Vince-bál

 

Minden év januárjában a Csemadok Alapszervezet által szervezett hagyományos Vince bállal indul a farsangi báli szezon.

Idén sem volt másképp. A Kultúrközpont nagytermében január 20-án ünnepi díszítés, szépen megterített asztalok várták a bálozókat az 55. Vince-bálba, mely 19.00 órakor vette kezdetét. Az érkezőket jó szokásukhoz híven "belépővel" fogadták a vezetőség tagjai és az asztalokhoz naszvadi viseletbe öltözött fiatalok kísérték a vendégeket, szórakozni vágyókat. Simonics Tibor Csemadok elnök üdvözlő beszédével, Szabó Gergely pohárköszöntőjével megnyitották a bált. A Komárom Néptáncegyüttes táncosai megadták az alaphangulatot s ezzel kezdetét vette a szórakozás.

A zenét, a talpalávalót a Carson zenekar szolgáltatta. Szőllősy Sándor és cigányzenekara a magyar nóta és cigányzene kedvelőinek a büfénél húzta az előtérben és a vacsora ideje alatt a nagyteremben. Az ízletes vacsora elfogyasztása után finomabbnál-finomabb sütemények várták a vendégeket. Hajtman Andrea felajánlása volt, amivel támogatta a rendezvényt. A fotózkodni vágyók a vadonatúj, erre az alkalomra készült panel előtt fényképezkedhettek. A tombolaárusoktól egykettőre elfogytak a szelvények. Annak reményében vásárolták, hogy megnyerjék az értékes fődíjat, vagy legalább valamelyiket a temérdek díjból, amiket hazai vállalkozók, magánszemélyek ajánlottak fel.

A tánc, mulatozás, vacsora, nótázás után éjfél körül következett a tombolahúzás. Ujjongások közepette sorra gazdára találtak a felajánlott ajándékok. A szerencsésebbek több díjat is bezsebelhettek. Természetesen a legnagyobb öröm azé volt, aki a fődíjat vihette haza, ami egy kerti grillsütő volt. A jókedvű, önfeledt mulatozás, nótázás hajnalig tartott.A szervezők elégedetten nyugtázhatták, hogy az igyekezetük nem volt hiábavaló. A hagyomány nem törik meg, jövőre is lesz Vince bál!

CSE 

Utoljára frissítve (2024 március 16., szombat 08:20) 2024 január 24., szerda 06:50