logo

harmonia-logo

Könyvbemutató - bemszámoló

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2022. december 14.

Dráfi Emese és Póda Erzsébet közös könyvbemutatója

 

A Csemadok Naszvadi Alapszervezete és a mellette működő Mécsvirág Irodalmi Kör szervezésében 2022. december 14-én könyvbemutatóra került. A szervezésbe bekapcsolódtak az ímelyi Csemadok tagjai, akik szép számban el is jöttek a Naszvadi Kultúrház Kamaratermébe.

   Advent idején a karácsonyi előkészületek közepette jól döntöttek azok, akik eljöttek az ígéretes kettős könyvbemutatóra. Dráfi Emese és Póda Erzsébet neve sokak számára már ismert volt írásaik révén, de a könyvbemutatón többet is megtudhattak róluk. A két különböző egyéniségű írónő nemcsak a legutóbb megjelent könyveikről beszéltek, de családról, barátságról, a rájuk, ránk nehezedő napi közéleti gondokról is.

   Dráfi Emese első könyve a Lányregény felnőtteknek címmel jelent meg. Mint elárulta, részben saját történeteit fonta körül fikcióval és így állt össze a kisregény. Póda Erzsébet előzőleg több újságban publikált politikai cikkeit gyakran olvashattuk, de mostanra, mint említette eltávolodott ettől és mesekönyvekkel örvendezteti meg olvasóit. Harmadik mesekönyve Cseperke címmel nemrég jelent meg, melyben egy kislány történetét meséli el. Fontosnak tartja az ősi tudás átadását, ami nem évül el, csak fel kell ismerni és el kell fogadni. Az írónők egymással és a közönséggel is beszélgettek, válaszoltak a hallgatóság kérdéseire, így jó hangulatban telt az este. A könyveket dedikálva vihették haza azok, akik vásároltak a könyvekből. Bizonyára karácsonyi ajándékba kapták gyerekek, felnőttek és azóta örömmel forgatják.

Az élményekben gazdag este után elhangzottak a jókívánságok a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából. Lelkiekben feltöltődve búcsúzott el a közönség az írónőktől, akik szintén elégedetten indultak haza.

Csontos Erzsébet

 

 

Utoljára frissítve (2023 január 17., kedd 07:09) 2022 december 16., péntek 08:41