logo

harmonia-logo

Háry János

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2022. november 19.

Háry János

A Csemadok Naszvadi Alapszervezete és Naszvad város közös szervezésében 2022. november 19-én a teltházas Kultúrközpontban a Teátrum Színházi Polgári Társulás, Dráfi Mátyás rendezésében Kodály Zoltán Háry János című daljátékát mutatta be.

    Jó hangulat, kiváló színházi előadás, megnyerően szép díszlet, csodálatos élő zenei kíséret ejtette ámulatba a nézőket. Nagy élmény volt egészen közelről látni a Dunakeszi szinfonikus zenekar karmesterének Farkas Pálnak a vezénylését, ahogy könnyedén összehangolta a szinfonikusokat. Látni a zenekar tagjait, milyen figyelemmel, élvezettel szólaltatták meg hangszereiket. Városunkban nem túl gyakran hallani szinfonikus zenekart élőben játszani, így nem mindennapi élményben volt részük a nézőknek. A közönség az ismert dallamok hallatán előadás közben is tapsolt, értékelve az színészek-énekesek teljesítményét. A darabnak naszvadi szereplője is volt: a kórusban és az egyik gyerek szerepében Asztalos Luca mutatkozott be, ami a naszvadiak számára szívet melengető érzés volt.

   A Csemadok Naszvadi Alapszervezete ruhák kölcsönzésével is támogatta az előadást. A Mécsvirág Irodalmi Kör tagjai pedig a jegyek árusításával járult hozzá, hogy megteljen a nézőtér.

   A színvonalas két felvonásban előadott darab végén hosszan, állva tapsolt a nézősereg. Ezután következett a meglepetés: a Teátrum társulata egy hatalmas tortával köszöntötte a 80 éves Jászai Mari - díjas, Érdemes művészt, a Magyar kultúra lovagját Dráfi Mátyást, aki megilletődötten fogadta a meglepetést. A Csemadok Naszvadi Alapszervezete nevében Csontos Erzsébet köszöntötte a színész-rendezőt, aki az idős Háry János szerepében szerepet vállalt a darabban.

   A hálás közönség a kellemes dallamokkal átitatva, csodálatos élménnyel gazdagodva hagyta el a nézőteret. Utólag is sok pozitív visszajelzést hallottunk az előadással kapcsolatban az emberektől. Bizonyára szívesen fogadnának több hasonló előadást.

 Mécsvirág Irodalmi Kör

 

Utoljára frissítve (2022 december 16., péntek 08:44) 2022 december 01., csütörtök 07:31