logo

harmonia-logo

IV. Megbecsültek délutánja

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2022. október 16.

IV. Megbecsültek délutánja

Az idősek világnapja alkalmából 2022. október 16-án a Csemadok mellett működő Mécsvirág Irodalmi Kör immár negyedik ízben szevezte meg a Megbecsültek délutánját.

Erre a szép ünnepélyre a 60 év feletti Csemadok tagok kaptak meghívást. A meghívókat az Irodalmi Kör tagjai személyesen juttatták el a tagokhoz, majd mindenki jelezte részvételének szándékát. Meglepetésünkre a kultúrház nagytermében több mint 250 személy vett részt a rendezvényen.

E szép ünnepre kultúrműsorral is készültek az irodalmi kör tagjai. Az üdvözlő szavakat Csontos Erzsébet a kör vezetője intézte a jelenlévőkhöz. Külön  üdvözölte városunk polgármesterét, Molnár Zoltánt.

A műsor első száma egy nyugdíjas köszöntő volt Stenczel Enikő írása, amelyet Szlávik Gyöngyi adta elő. Ezt követte egy jelenet az "50 éves házassági évfordulót ünneplő házaspár": Hengerics Márta és Asztalos Mária előadásában. A műsort szépítette két énekszám: Bencsik Alíz "Ó drága nagymami", és Asztalos Emma "Miért vagyok kislány" előadása. A kislányok gyönyörű hangját nagy tapssal méltatta a közönség. Utánna Vecsey Lajos a nyugdíjas férfj sorsát mondta el humoros formában.

Ismét egy jelenet következett "Beteg a disznó" címmel, melyet Csontos Erzsébet, Patasi Mária, Petró Teréz, Bódis Irén és Dézsi Rebeka adták elő. Az Isten tenyerén c. verset Vecsey Lajos mondta el. A műsort tánc zárta -az úgynevezett Örömtánc- Lelovics Margit vezetésével, amelyet a naszvadi szeniorok adtak elő. A ķözönség nagy tapssal jutalmazta a táncosokat. A műsor befejeztével Csontos Erzsébet köszönetet mondott minden kedves vendégnek és szereplőnek, a Csemadok vezetősegi tagoknak, akik nagyon sokat segítettek a főzésben, mosogatásban, szervezésben. Nagy köszönet jár a Szövetség Aliancia képviselőjelöltöknek is, akik szívesen segítettek a felszolgálásban és egyéb munkákban. És nem utolsó sorban nagy köszönet jár a Régi csibészek zenekar tagjainak, akik szórakoztatták a nagyérdemű közönséget. A tagság jól szórakozott, volt aki a végén táncra is perdült - lehetőség volt egy jó baráti szórakozásra. Mégegyszer mindenkinek nagy köszönet. A viszontlátásra - 1 év múlva.

 

Utoljára frissítve (2022 november 15., kedd 09:05) 2022 október 21., péntek 06:44