logo

harmonia-logo

21. Mátyás- napi Tavaszváró Néptáncfesztivál, Nagyigmánd

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2020. február 22.

21. Mátyás- napi Tavaszváró Néptáncfesztivál 

Csemadok alapszervezetünk az idén is meghívást kapott Nagyigmándra, az immáron 21. alkalommal megerendezett Mátyás-napi Tavaszváró Néptáncfesztiválra.

      Nagyigmánd község önkormányzata, a Magos Müvelődési ház és Könyvtár és a helyi néptáncegyüttesek február 22-én, 13 órai kezdéssel várták a magyar népmüvészet iránt elkötelezett együtteseket, szóló fellépőket, zenekarokat és énekkarokat a nagyigmándi Magos Müvelődési házba. A rendezvényen Hajduné, Farkas Erika, Nagyigmánd község polgérmesterének megnyitó beszédét követően több mint harminc fellépő lépett színpadra.

A naszvadi csoportok közül elsőként a Viza citerazenekar lépett színpadra, Szatmári dallamokat hallhattunk tőlük. Szabó Júlia előadásában Széki népdalok csendültek fel. A Búzavirág Női Éneklőcsoport tardoskeddi a Férfi éneklőcsoport pedig nagymegyeri dalokat adott elő, a Vegyes énelkőcsoport pedig Jászsági mulatós dalokkal szórakoztatta a nagyérdemüt, majd a naszvadiak közül utolsóként a Sústya citerazenekar előadásában Gömöri dallamok hangzottak el.

     A fellépés után egy kis zsíroskenyeres energiafeltöltés következett, oltottuk éhünket, szomjunkat,         (mert az otthoni zsíroskenyér nem olyan, mint a nagyigmándi), közben megkezdődött a táncház melyhez a zenét a fesztivál zenekara, Németh Dénes és társai szolgáltatták. A bátrabbja egyet-kettőt perdült is, utána megköszöntük vendéglátóink vendégszeretetét, és elbúcsúztunk tőlük.

                                                                                                                                               GM

Utoljára frissítve (2020 március 01., vasárnap 17:04) 2020 március 01., vasárnap 16:56