logo

harmonia-logo

III. Megbecsültek délutánja

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. szeptember 29.

III. Megbecsültek délutánja

A Csemadok Helyi Alapszervezetének vezetősége és a Mécsvirág Irodalmi Kör tagjai immár harmadik alkalommal szervezték meg az idősek hónapja alkalmából a 60 feletti Csemadok tagoknak a Megbecsültek délutánja rendezvényt 2019. szeptember 29-én.

     A cél az volt, hogy egy vidám délutánt szerezzünk minden 60 feletti tagnak,akik egykor és most is aktívan részt vesznek a Csemadok munkájában, vagy látogatják a rendezvényeket,vagy mint tagok támogatják a szervezetet. Az előző két rendezvényen megtapasztalták a jó hangulatot, a szórakoztató műsort, a kitűnő zenét, amit a Régi csibészek zenekar szolgáltatott. A mondhatjuk már hagyománnyá váló Megbecsültek délutánját nagy érdeklődéssel várták az emberek.

         A közelebbi, távolabbi Csemadok szervezetek szorosan együttműködnek, egymás rendezvényeit vendégszereplésekkel igyekeznek szinesebbé tenni. Így került sor a Kisújfalui Csemadok Napsugár színjátszócsoportjának és a Nyugdíjas klub Márti asszonyai tánccsoport meghívására, hogy szórakoztassák a naszvadiakat. Meghívásukkal viszonoztuk, hogy ők is vendégül látták már a Búzavirág éneklőcsoportot és a Mécsvirág Irodalmi Kört is. A tánccsoprt korosodó tagjai orosz táncot adtak elő nagy sikerrel.

     A szomszédos ímelyiekkel is jó a kapcsolat, így a Szupernagyik szívesen tettek eleget a meghívásnak, és legújabb táncukkal kápráztatták el a közönséget. A nézők ütemes tapssal értékelték a szép új ruhákban előadott remek produkciót.

     Déži Rebeka a Mécsvirág Irodalmi Kör tagja Darvas Szilárd az Önfeláldozás című versét adta elő nem kis sikerrel. A Régi csibészek a táncparkettre csábították a vendégeket, a jó zene hallatán táncra is perdültek az emberek. Az időközben ekészült gulyást, aminek minőségéről Simonics Tibor Csemadok elnökünk gondoskodott, a szervezők szolgálták fel a vendégeknek.

Falunk polgármestere, Molnár Zoltán és felesége is elfogadták a Csemadok meghívását és jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt, sőt az első tál ételt maga a polgármester szolgálta fel a kisújfalui vendégszereplőknek. Az ízletes gulyás elfogyasztása után következtek a finomabbnál finomabb sütemények, amiket a vezetőség és az irodalmi kör tagjai sütöttek nagy szeretettel a vendégeknek.

       Kisvártatva színpadra léptek a Napsugár színjátszócsoport tagjai, akik a Csendes Juli című vidám kis darabot adták elő, megnevettetve a közönséget. A humoros lánykérés mindenkinek mosolyt csalt az arcára. A szép számban megjelent közönség soraiban rég nemlátott emberek beszélhettek egymással, örülhettek egymásnak és a kellemesen eltöltött vasárnap délutánnak

     Az idei rendezvény az Agrorent nagytermében volt, mivel a Kultúrházunk felújítás alatt áll. A szervezők már déltől készülődtek a főzéshez, terítették az asztalokat, hogy mire megérkeznek a meghívottak, minden készen legyen.

     A bevezetőben elhangzott, hogy nagy örömünkre szolgálna, ha a többi rendezvényeinken, mint a március 15-i megemlékezés, augusztus 20-án Szent István ünnepén az őszi Népdalesten is ilyen szép számban jelennének meg. Fontos, hogy ennyien vagyunk, akiknek sokat jelent az anyanyelv és a hagyományok megtartása, ami az egyedüli biztosíték a megmaradásra. A Csemadok fő feladatai közé tartozik, erősíteni az emberekben a nemzeti hovatartozás érzését, ami tartást ad szilárd jellemű generáció neveléséhez. Tesszük a dolgunkat az idén 70 éves Csemadokban,példát mutatva az utánunk következőknek.

CsE

Utoljára frissítve (2019 november 12., kedd 08:46) 2019 október 14., hétfő 05:59