logo

harmonia-logo

VII. Zenés, táncos szüreti felvonulás és bál Tápiószecsőn a Családi Fészekben

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. szeptember 1.

VII. Zenés, táncos szüreti felvonulás és bál Tápiószecsőn a Családi Fészekben

 

A Csemadok Búzavirág vegyes éneklőcsoportja és a Sústya citerazenekar meghívást kapott Tápiószecsőre a VII. Zenés, táncos szüreti felvonulásra.

     Budapesten 2019. május 18-án egy közös fellépés alkalmával, a Jubileumi Népzenei Találkozón a Csili Művelődési Központban ismerkedtek meg a Búzavirág éneklőcsoport tagjai a Tápiószecsőről érkezett Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes tagjaival. A kölcsönös szinpátia összehozta a két csoport tagjait már akkor, ott barátság szövődött és a tápiószecsőiek igéretet tettek,hogy a naszvadiakat meghívják valamelyik rendezvényükre. Nem is gondolták a naszvadi énekesek.hogy ilyen hamar sor kerül a meghívásra. Szeptember elsején útrakelt az éneklőcsoport, eleget téve a szívélyes meghívásnak. Mindig nagy várakozás előzi meg a fellépést, ha új helyre megy vendégszerepelni a csoport. Már a megérkezéskor éreztük, hogy jó helyen vagyunk.

      A Családi Fészek Néprajzi Múzeum udvarán gyülekeztek a felvonulás résztvevői, onnan indult a menet hintóval, traktorokkal. Az egyik traktor pótkocsiján kaptak helyet a naszvadiak, végigjárva a hatezer lakost számláló falut, módjukban ált megcsodálni a rendezett utcákat, házakat, virágoskerteket. Énekszóval haladt a menet, az emberek integettek az ablakokból. Bizonyos pontokon megállt a menet, leszálltak a pótkocsikról az énekesek, táncosok és az összegyűlt embereknek rövid ízelítőt adtak a programból. Két helyen a Búzavirág éneklőcsoport is énekelt a közönség nagy örömére. Minden megállónál étellel, itallal kínálták a szereplőket. Finomabbnál,finomabb pogácsákat, süteményeket, jobbnál jobb borokat kínáltak.

   Visszatérve a múzeum udvarára kezdetét vette a nagyszinpadon a főműsor, a vége felé állt szinpadra a Búzavirág éneklőcsoport és a Sústya citerazenekar és két hangulatos népdalcsokrot adott elő, amit a közönség lelkes tapssal jutalmazott.

   A gazdag program után bőséges vacsora, majd tánc, szórakozás következett, ismerkedés a vendéglátókkal. Hagyományőrző csoportjukban minden korosztály képviselve van, a 2 évestől a 83 évesig. Vezetőjük Walter János, akinek nagy segítségére van unokája Bacskai Balázs, aki táncol,de a szervezésből is kiveszi a részét. Megtapasztaltuk rátermettségét, kedvességét, szivélyességét. Nehéz volt elbúcsúzni a jó társaságtól, de a búcsúdal eléneklése után elköszöntünk vendéglátóinktól, annak reményében, hogy legközelebb Naszvadon találkozunk valamelyik rendezvényen,ahol mi látjuk őket vendégül.

CsE

 

 

Utoljára frissítve (2019 szeptember 20., péntek 10:51) 2019 szeptember 20., péntek 06:58