logo

harmonia-logo

IX. Perbetei népművészeti fesztivál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. május 19.

IX. Perbetei népművészeti fesztivál

     Május derekán, pontosabban 19-én, nem messzire, mondhatjuk csak ide a szomszédba, azaz Perbetére „ruccantunk“, a Csemadok helyi szervezete által immáron kilencedik alkalommal megszervezett népművészeti fesztiválra.

     A rendezvény kézmüves vásárral kezdődött. Az érdeklődők megcsodálhatták Lozsi Helenka hennafestészetét, megtekinthették Mihalovics Zsuzsanna képeit és Sukola Katalin virágdíszeit.

A rendezvény kezdetén Tárnok Katalin müsorvezető köszöntötte a megjelenteket, többek közt Zsitva Norbert polgármestert. Török Sarolta Csemadok elnök ünnepi beszédével folytatódott a műsor, ezután pedig a népdalénekesek és táncosok vették birtokukba a színpadot.

Elsőként a helyi Árvalányhaj Népdalkör mutatta be müsorát Brath Tibor vezetésével, majd a szintén perbetei Napraforgó Néptáncegyüttes csoportjai következtek. Lacza Anikótól népmesét, Szabó Julcsi előadásában pedig népdalokat hallhattunk. A továbbiakban a jó hangulatról a szentpéteri Gyöngyösbokréta Éneklőcsoport, a naszvadi Pettyem Néptánccsoport és Búzavirág Vegyes Éneklőcsoport, az Ógyallai Bellő Néptáncegyüttes és a kürti Bokréta Vegyes Éneklőcsoport gondoskodtak. A fesztivál zenekara a Gereben Zselízről érkezett, zenéjükkel szintén hozzájárultak a kiváló hangulat megteremtéséhez.

     A fesztivál táncházzal zárult, a muzsikát a Gereben zenekar szolgáltatta.

GM

 

 

Utoljára frissítve (2019 május 29., szerda 11:37) 2019 május 29., szerda 11:30