logo

harmonia-logo

Jubileumi Népzenei Találkozó – Budapest

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. május 18.

Jubileumi Népzenei Találkozó – Budapest

 

Már hagyomány, hogy tavasz derekán a Csili a  hazai és határon túli népdalköröknek, népzenészeknek és néptáncosoknak szervez találkozót.

Erre a jubileumi 15. évfordulóra megrendezett eseményre kapott meghívást a naszvadi Csemadok mellett müködő Búzavirág vegyes éneklőcsoport és a Sústya citerazenekar.

 A Nemzeti Kultúrális Alap támogatása által megszervezett rendezvényre az idén is Budapestre, a Csili Müvelődési Otthon nagytermébe, május 18-án, 15 órára várták a népzenét, néptáncot kedvelő közönséget. A népzene mellett a nézők egy távoli földrész zenéjéből és táncából is kaptak egy kis ízelítőt, mégpedig az egzotikumnak számító Kínából származó fellépők jóvoltából.

 A délutáni müsor a hazai Csili Népdalkör fellépésével kezdődött, őket követte a Felvidékről érkezett Tardoskerti Férfikar. Láthattuk és hallhattuk még a Gyöngyvirág Néptáncegyüttest, Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttest, a Kékszivárvány Menyecske Koszorút,Zabhegyező Citerazenekart, Törekvés Táncegyüttes Suttyók Csoportját, Budakeszi Népdalkört, Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttest, LAVE MANCS Lányok Asszonyok a Városért Egyesület Magyar Néptánc Csoportját.

 A 15. Jubileumi Népzenei Találkozó a Vox Musica Kamarakórus fellépésével zárult.

                                                                                                                                                          GM

Utoljára frissítve (2019 május 28., kedd 09:32) 2019 május 28., kedd 08:45