logo

harmonia-logo

Fellépés Ászáron

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2019. március 15.

Fellépés Ászáron

A Búzavirág  vegyes éneklőcsoport a Sústya citerazenekarral 2019. március 15-re Ászárra kapott meghívást a XXV. Bakonyi fesztiválra.

A csoport először járt Ászáron,előző években Bakonyszombathelyen léptek fel. A fesztivál több helyszínen zajlott, Ászár község negyedik alkalommal csatlakozott az eseményhez. Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom tiszteletére szervezett fesztivál Ászáron református istentisztelettel kezdődött, majd koszorúzással folytatódott a temetőben, egy egykori szabadságharcos sírjánál. Ezt követően a meghívott csoportok fellépésére az Általános iskola aulájában került sor. A naszvadiak találkozhattak régi kedves ismerősökkel is a fellépők között. Ott volt a fellépők között: Szőnyből a Duna népdalkör és a Napraforgók citerazenekar, Tárkányból a Hóvirág népdalkör, Tápiószentmiklósról a Vadgesztenye népdalkör, Vadgesztenye citerazenekar, Márti nagyi és unokái citerazenekar és Epölből a Búzavirág népdalkör. A szervezők az alpolgármester asszonnyal az élen szívélyesen üdvözölték a csoportokat. Átöltözésre az iskola tantermeiben volt lehetőségük a fellépőknek. Páran a naszvadi csoportból már átöltözve, viseletben, részt vettünk az istentiszteleten és a koszorúzáson, amit nagyon értékeltek a helyiek. Az Epölről érkezett Búzavirág népdalkör tagjai a koszorúzásnál nagyon szép énekeket énekeltek. Mikor mindenki visszatért a koszorúzásról az iskola aulájába, megkezdődött a műsor. Alpolgármester asszony nyitóbeszéde után elsőnek a Tápiószentmiklósról érkezett Márti nagyi és unokái-citerazenekar lépett fel nagy sikerrel. Nagyon jó érzés volt gyerekeket, fiatalokat látni felszabadultan citerázni, énekelni. Egymást követték a színvonalas produkciók, lelkesen tapsoltak egymásnak a fellépő csoportok. A naszvadi csoport hangulatos népdalokból összeállított csokrát is jól fogadta a közönség.

     A műsor végén az összes szereplőt vacsorára hívták az iskola éttermébe. Az ízletes vacsora elfogyasztása után jó hangulat alakult ki, vidám nótázásra került sor,a csoportok szebbnél-szebb énekeket énekeltek egymásnak. Újabb ismeretségek és barátságok köttettek. Megköszönve a szívélyes fogadtatást és vendéglátást lassan elbúcsúztak egymástól az éneklőcsoportok. A naszvadiak is búcsút vettek a régi és új ismerősöktől annak reményében, hogy nem utoljára találkoztak. Jó érzéssel,szép élményekkel gazdagodva indultak haza.

Utoljára frissítve (2019 március 25., hétfő 10:00) 2019 március 25., hétfő 09:17