logo

harmonia-logo

15 éves a Nagyigmándi Árgyélus Néptáncegyüttes

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2013. december 14.

15 éves a Nagyigmándi Árgyélus Néptáncegyüttes

 

Egy település, ahol a magyar nyelvet beszélik, még nem feltétlenül magyar. Ha nincs ott ember, aki magyar meséket mesélne a gyerekének, ha nincs ember, aki ismerné és formálná a magyar népdalokat, aki magyar táncokat taníthatna, aki ismerné régi szokásainkat, a magyar nép történelmét, az előző generációk élettapasztalatát, akkor nincs ami igazán magyarrá tenné – ezeket a bevezető mondatokat olvashattuk a Nagyigmándi Árgyélus Néptáncegyüttes megalakulásának 15. évfordulójából megrendezett ünnepi gála műsorfüzetében.

Az Árgyélus Néptáncegyüttes 1998-ban alakult Nagyigmándon. Az idei tanévben 50 gyermek kezdte meg néptáncos tanulmányait: az óvodások a Tipegő, a kisiskolások a Kis Árgyélus a nagyobb gyerekek pedig az Árgyélus csoportban sajátítják el a néptánclépéseket. Az együttes 2006-ban Nagyigmándért Emlékérmet kapott kimagasló munkájáért. A mi Pettyem Néptánccsoportunkkal évente több közös rendezvényen fellépnek: a Nagyigmándi Mátyás-napok vagy a Naszvadi Tánc Világnapja alkalmából. A két néptánccsoport oktatói, dr. Malomsokiné Varga Nóra és dr. Malomsoki István ez évben immár 3. alkalommal rendezte meg a Nagyigmándi alapiskolában a közös Határtalan Néptánctábort.

A december 14-én megrendezett Karácsonyváró Ünnepi Gálaműsort Hajduné Farkas Erika, Nagyigmánd polgármester asszonya nyitotta meg. Az este folyamán „növekvő“ sorrendben léptek fel az egyes néptánccsoportok, kiegészülve a felnőtt Zúgó Néptáncegyüttessel, illetve a műsor végén a táncoló gyerekek szülei is bemutattak egy közös tánckoreográfiát. A színvonalas gálaműsor a „Csendes éj“ karácsonyi dal eléneklésével zárult.

Boldog 15. születésnapot Árgyélus Néptáncegyüttes!

Foto: Holop

Utoljára frissítve (2013 december 16., hétfő 11:46) 2013 december 16., hétfő 11:26