logo

harmonia-logo

Bíborpiros Szép Rózsa - döntő

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2013. november 25.

Bíborpiros Szép Rózsa - döntő

Komoly sikernek számít, hogy minden szólistánk, illetve csoportunk, kik bekerültek a Bíborpiros szép rózsa országos döntőjébe, a legeredményesebbek között kaptak helyet a zsűri pontozása szerint.

Míg Ágh Erika, népdalénekes, szólóének kategóriában ezüst sávos besorolást ért el, addig Búzavirág éneklőcsoportunk mindhárom felállásban, (női, férfi és vegyes csoport) arany sávos minősítést érdemelt ki. A zsűri munkáját nem irigyelheti senki, mivel rengeteg színvonalas és értékes előadás került eléjük elbírálásra, amit a kiértékelés megkezdése előtt külön kihangsúlyozott a zsűri nevében felszólaló Borsi Ferenc. Többek között azt is elmondta, nagyon sok esetben egészen apró észrevételek segítettek a döntésben, ezt nézőként látva el kell, hogy ismerjük. Tényleg színvonalas műsorok kerültek a döntőbe, a Naszvadiaknak és persze a többi aranysávosnak éppen ezért volt nagy az örömük, mikor színpadra szólították őket. Tudták, érzékelték azt, hogy nagyon éles volt a mezőny. A több tucat jelentkező közül csak 6 személyt illetve csoportot ért az a megtiszteltetés, hogy kiemelt aranysávos minősítést kaphattak, ami egyúttal a Vass Lajos Kárpát medencei magyar népművészeti fesztiválon való részvételt is biztosította számukra. Óriási öröm volt látni a vidám és megelégedett arcokat, mikor az aranysávosok közül is kihirdették, kik képviselik majd 2014 novemberében Budapesten, felvidéki népi kultúránkat. A Búzavirág vegyes éneklőcsoport is megfelelt az elvárásoknak és ott lesznek a magyar népi kultúra legmagasabb szintű megmérettetésen a Vass Lajos nevével fémjelzett Kárpát medencei népművészeti fesztiválon. A következő év erről szól majd, ezen a versenyen való megfelelés és a lehető legmagasabb szintre emelt műsor előadása, hogy ismételtem Vass Lajos nagydíjjal térjenek majd haza Budapestről.

A helyi Csemadok vezetése, egy kis meglepetéssel szolgált a versenyről hazaérkezett nyerteseknek, hiszen terített asztal és pezsgő várta őket második otthonukban a Csemadok Alapszervezet Naszvad klubhelyiségében. Az elnök, Dobosi Róbert, mielőtt koccintásra szólította volna a jelenlévőket, köszönetet mondott az ógyallai Bellő népművészeti csoport zenészeinek, kik kísérték a csoportot előadásuk során. Köszönetet mondott továbbá Bedecs Ilonának, ki már évtizedek óta egyengeti énekeseink útját és köszönetét fejezte ki minden énekesnek, kik mindamellett, hogy péntekenként baráti társaságban töltik az estéiket, a mának, a jövőnek, értékes tettet hajtanak végre. Őrzik, gyakorolják és átadják, az őseinktől átvett, tőlük megtanult népdalokat.

 

 

Utoljára frissítve (2013 december 16., hétfő 11:26) 2013 november 25., hétfő 13:03