logo

harmonia-logo

Szőnyi citeratalálkozó

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2013. novemver 10.

Szőnyi citeratalálkozó

 

   A már hagyományos Almásfüzitői Citeratalálkozót az idén új helyszínen, a szőnyi Petőfi Művelődési Házban rendezték meg, a Népművészet Hete rendezvénysorozat megnyitó rendezvényeként. A Felvidékről három citerazenekar kapott meghívást a találkozóra: a nagykéri Mórinca, a Nagycétényi Citerazenekar, valamint alapszervezetünk Sústya Citerazenekara. Magyarországi résztvevők voltak még a házigazda Napraforgók Citerazenekaron kívül: a Kemenesmagasi Általános Iskola Citerazenekara, a győri Bogláros Citerazenekar és a szárligeti Iglice Citerazenekar.

   Az együttesek bemutatóját most is, mint minden alkalommal, szakmai zsűri értékelte. A zsűri ezúttal Légrádi Tibor citeraoktató és Miklós Józsefné gimnáziumi tanár voltak. Nagy László, a Vass Lajos Népzenei Szövetség alelnöke sajnos betegsége miatt nem tudott részt venni a találkozón.

   Míg az együttesvezetők a zsűri tagjaival beszélgettek, a vendégek a terített asztal mellett vidám hangulatú nótázásba fogtak. A muzsikát együttesünk zenészei szolgáltatták. Horváth Feri harmonikán, Simonics Józsi köcsögdudán játszott. Ez utóbbi hangszer több jelenlévő érdeklődését felkeltette, sok szőnyi asszony is kipróbálta magát a köcsögduda mellett. :-)

   A jókedvű délutánnak is vége lett egyszer, de a szép eseményt még sokáig emelgetik, akik részesei lehettek.

   A rendezvényről beszámolt a Komáromi Televízió és a Kisalföld regionális újság Komáromi Kiadása is.

 

Utoljára frissítve (2013 december 03., kedd 13:06) 2013 november 19., kedd 12:01