logo

harmonia-logo

Civil Együttműködési Tanácskozás Plenáris Ülése

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2011.december 9.

Civil Együttműködési Tanácskozás Plenáris Ülése

 

            Nem mindennapi eseményre kapott meghívót szervezetünk. 2011. december 9-én, Budapesten, a magyar Parlament Felsőházi Termében találkoztak Kárpát-medence magyar civil társaságainak vezető, képviselői.  Szlovákiát közel 50 fős küldöttség, köztük szervezetünk, a Csemadok Alapszervezete Naszvad küldöttjeként Dobosi Róbert elnök képviselte. A közel 3 órás tanácskozás, amely a Himnusz eléneklésével kezdődött, első feladata, a CET zászlajának felavatása és megáldása volt. A zászlószentelés után felszólalások követték egymást. Kiss Norbert a Köztársasági Elnök üzenetét olvasta fel, őt követve Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta beszédében a nemzeti összefogást és a nemzeti önvédelem fontosságát. A többi felszólaló a civil társadalom, azon belül a civil szerveződések fontosságát ecsetelte és támasztotta alá. Egyetértés született azon pontban, hogy a civil szerveződések vezetői és aktivistái fontos, hogy ne önös érdekek végett vegyenek részt a társadalom részére fontos közéleti munkában, hanem azt a célt támogatva végezze munkáját, hogy a társadalomnak, benne magyar közösségünknek az előrehaladását egyengesse és biztosítsa.

            A plenáris ülés végén, Tarics Péter, a Széchenyi István Polgári Társulás elnöke előterjesztésében állásfoglalást fogadtak el a jelenlevők, amelyben többek között az ülés részvevői elhatárolódtak és nemtetszésüket fejezték ki a Szlovákiában történő, az emberi észnek ellentmondó cselekedetekre, amelyek az emberi jogokat figyelembe nem véve állampolgárságtól fosztanak meg önkényesen, magyarságukat felvállalni merő tisztességes polgárokat.  A Himnusszal kezdett plenáris ülés a Szózat eléneklésével  ért véget.

            Az ülést követő állófogadáson, még órákig téma volt a Szlovákia politikai elitjének lelkében forrongó gyűlölet és arrogancia, amelynek, számunkra keserű gyümölcse, az állandó ellenség keresés és az amúgy békésen egymás mellett élő nemzetek közötti feszültségkeltés.

 Program

Állásfoglalás

  

 

 

Utoljára frissítve (2011 december 30., péntek 15:17) 2011 december 12., hétfő 07:44