logo

harmonia-logo

VII. Ógyallai amatőr népművészeti fesztivál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2011. június 25.

VII. Ógyallai amatőr népművészeti fesztivál

     A 2011-es elsőfélévét a naszvadi énekeseink és zenészeink az immár hagyományossá vált, s az idén 7. Alkalommal Ógyallán megrendezett amatőr népművészeti fesztiválon való részvétellel zárták.
     A fesztivál főrendezője a Csemadol ógyallai alapszervezete, valamint a Konkoly-Tege Miklós Művelődési Központ volt. A kultúrműsor a Konkoly-Tege Miklós MK előtti szabadtéri szinpadon zajlott. A szervezők igyekezetét dícséri, hogy a lehetőségeikhez képest mindent megtettek azért, hogy aki e kisebb záporokkal tarkított szombat délután ellátogatott a fesztivál helyszínére jól érezhesse magát.
     A kultúrműsort a résztvevők széles palettéja jellemezte. Képviselve volt szinte minden korosztály, kezdve az óvodásoktól a nyugdíjasokig bezárólag. A közel harminc fellépőt felvonultató kultúrműsor a naszvadiak előadásával kezdődött. A férfi éneklőcsoport mátyusföldi betyárdalokat, a női éneklőcsoport csallóközi dudanótákat, a Sústya citerazenekar pedig jászsági dalokat adott elő. Mindannyiukat Bedecs Ilona készítette fel. Az ifjú tehetség, Bánházi Dórika, aki szintén Ilonka tanítványa, a műsor második felében lépett fel, ugyanúgy mint Dobosi Tamás vezette Viza citerazenekar, akik a kalotaszegi összeállításukkal nyerték el a közönség tetszését.

    

Utoljára frissítve (2011 augusztus 11., csütörtök 07:16) 2011 július 08., péntek 06:47