logo

harmonia-logo

I. Csemadok ifjúsági bál

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2011. február 26.

I. Csemadok ifjúsági bál

 A szerveződés már vagy két hónapja megkezdődött, amikor még a szkeptikus fiatalokat győzködni kellett arról, hogy ha igazán akarják, megszülethet az 1. Ifi bál. Elhangzott sok vélemény pro és kontra egyaránt, de a többség szerencsére jó döntést hozott és megkezdődhettek az előkészületek a hagyományteremtő rendezvényhez.

            Havi rendszerességgel összeülő fiatal vezetőség folyamatosan gyűjtötte az érdeklődőket, ám ennek ellenére csak az utolsó hét napjai hozták meg a várva várt jegyvásárlási lázat. Ennek köszönhetően a péntek esti rakodás, előkészítés már jó hangulatban folyt, hiszen ekkorra már közel 200 belépőjegy gazdára talált. Tombola díjak sokaságát sikerült támogatók segítségével összegyűjteniük, így bizakodva várhatták a másnap estét.
            A 19:00 órára meghirdetett kezdést komolyan vették az érdeklődők, így 20:00 órai kezdettel minden résztvevő figyelhette a műsorvezető, Haris Ákos mondanivalóját ugyanúgy, mint Simonics Tibor Csemadok szóvivő megnyitóját.
            A megnyitó után az Ógyallai Alfa – Band együttes szórakoztatta a táncolókat, majd a 21:30 –as vacsora elfogyasztása után 23:00 órakor színpadra lépett az est sztárvendége Giorgio, aki jó hangjával és egyéniségével nagyon gyorsan megtalálta a közös hangot fiataljainkkal és sikert könyvelhetett el nálunk Naszvadon.
            Még a tombola húzása volt hátra éjjel 1 órakor. Haris Ákos vezényletével kisorsolták a nyereményeket, majd ezek után a reggel 6-ig tartó zenére szórakozók elhagyták a HMK termét. Már elköszönésnél is megfigyelhető volt a megelégedettség a bálozók arcán, ám a dicsérő hadjárat csak másnap délután indult el a Facebookon, ahová felkerültek a képek és a hozzászólások. Híre ment a bálnak nagyon gyorsan az egész környéken és bizony nagyon sokan sajnálták döntésüket, azok közül akik nem jöttek el.
            Községünk felnőtt lakosságának egy szűk része biztosan másképp értékeli e hagyomány alapjainak bátran nevezhető rendezvényt, ennek ellenére mindent megpróbálva igyekszünk a jövőben is lehetővé tenni fiataljainknak azt az érzést és körülményeket, amelyeket áttélhettek e nap alkalmából. Őszintén szólva öröm volt nézni a szebbnél szebb ruhákban megjelenő lányokat és az öltönyös nyakkendős tizenéves fiúkat, akik kulturált körülmények között is élvezni tudták egymás társaságát. Büszkék lehetünk rájuk, mint szülők, nagyszülők esetleg csak mint helyi felnőtt lakosok.
            A rendezvényt szinte teljes mértékben ifjú Csemadok tagok szervezték, rendezték meg, nagyon kicsi hozzásegítéssel és felügyelettel, amelyért köszönet nekik.

 

Utoljára frissítve (2011 március 18., péntek 09:24) 2011 március 02., szerda 12:08