logo

harmonia-logo

Szüreti felvonulás 2018

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2018. szeptember 29.

Szüreti felvonulás

 

Nagyon szívesen eleget tettünk a naszvadi nyugdíjasklubmeghívásának a szeptember 29-én megtartandó szüreti felvonulásra, hisz a szüreti ünnepségek arra valók, hogy garantálják a jókedvet, és a bőséges termést. Mivel a termés ki van téve az időjárás kénye-kedvének, így ahány év, tudjuk annyiféle szüretelés. Sajnos az idei évad nem a bő terméséről lesz emlékezetes, hát maradt a vigadalom, ami csakis rajtunk embereken múlik, hogy mennyire lesz vidám.

     Az időjárás kedvezett ezen a napon, tehát mindjárt egy okunk megvolt arra, hogy vidáman gyülekezzünk a naszvadi nyugdíjasklub épületénél. Onnan átvonultunk a községháza előtti térre, ahol valójában elkezdődött a felvonulás. A téren a polgármester köszöntötte a felvonulókat, majd a Komenský utcán áthaladva a kápolnánál rövid kultúrműsort láthattott a helyi magyar tannyelvű Alapiskola előadásában a helyszínrekilátogató szépszámú nézősereg. A Gödrök utcáján áthaladva, majd az Üzletsorra letérve a kultúrház udvarán volt a végállomás, ahová bevonultak a résztvevő csoportok, éspedig a helyi Csemadokot képviselő Búzavirág vegyes éneklőcsoport, a helyi magyar Alapiskola tanulói, a martosi és az ebedi Nyugdíjasklub tagjai, természetesen a helyi Nyugdíjasklub tagjai és éneklőcsoportja. A felvonulók sorát már szinte hagyományosan a jelmezekben felvonulók lovas klubok tagjai zárták.

     A kultúrház udvarán a résztvevőket megterített asztal várta, üdítőkkel, pogácsával, borral, hogy leöblíthessék a „hosszú út porát”. A kultúrműsorban a felvonulók vidám énekekkel szórakoztatták önmagukat és egymást, valamint a megjelent nézőket. A két katlan gulyás is elfogyott, ez a szakácsok érdemét dicséri.

     Végezetül megállapíthatjuk, hogy a jókedv otthonra talált ezen a rendezvényen, s bízzunk benne, hogy jövőre a bő termés is ad majd okot a vidámságra, mulatozásra.

 

                                                                                                                                                        GM

 

Utoljára frissítve (2018 október 09., kedd 08:47) 2018 október 08., hétfő 08:13