logo

harmonia-logo

Izsai falunap

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2018. július 21.

Izsai falunap

 

     A komáromi járás egyik közeli településére, az izsai falunapokra kapott meghívást a Csemadok naszvadi alapszervezete mellett működő Búzavirág vegyes éneklőcsoport, a Sústya citerazenekar, valamint ifjú tehetségünk, Szabó Julcsi.

      A falu lakosai július 21-ének délelőttjén immár hagyományosan a főzőversennyel indították a templom melletti téren a napot. A gyerekeket a Faluház előtti téren manófalvi kalandvár szórakoztatta. A délután ugyanezen a téren ünnepélyes megnyitóval és székelykapu avatással folytatódott, melyet Felszegi Sándor fafaragómester készített erre az alkalomra.

 A kaput Szabó Miklós, az egyházközség római katolikus plébánosa áldotta meg, aszalagot a székelykapu alkotója és a község polgármestere, Domin István vágták át.

 Ezt követte a főzőverseny kiértékelése, a bősi Tatai Róbert zsűrielnök vezetésével, aki a TV2 Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató vetélkedőjét nyerte meg. A falunap további programját kézműves-vásár, családi- és gyermekműsorok, rétesnyújtó-bemutató, ügyességi, valamint az erős emberek versenye gazdagította.

 Népművelőink a nagyszínpadon léptek fel. Elsőként Szabó Julcsi adott elő zoboralji népdalokat, a már tőle megszokott magas szinvonalon. Majd őt követték népdalénekeseink, akik a rájuk jellemző átéléssel, vidáman és jókedvűen adták elő a műsorukat.

      A továbbiakban az izsai falunapokon fellépett még Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László, a Four You Acapella Vocal Group, Peter Šrámek és az ünnepség sztárvendége, az R-Go.

                                                                                                                                                      GM

 

Utoljára frissítve (2018 szeptember 12., szerda 09:32) 2018 szeptember 12., szerda 09:27