logo

harmonia-logo

XV. Szent-István nap Vajkán

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2018. augusztus 11.

XV. Szent-István nap Vajkán

       Augusztus 20-a a magyar államalapítás ünnepe.

Az új kenyér ünnepe. Államalapító Szent-István királyunk ünnepe. Vajkán, mely település a nevét I. István pogány nevéből (Vajk) eredezteti a népi legenda, 2018. augusztus 11- én rendezték meg a XV. Szent István napot.

     A program ünnepi szentmisével kezdődött 15 órakor a vajkai római katolikus templomban, melyet Molnár Tamás pozsonyi lelkipásztor mutatott be. Majd következett az új kenyér megáldása a Szent István emlékparkban és koszorúzás a Vajk emlékműnél. Ünnepi beszédet mondott Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, közreműködött Németh Imre szólóénekes. A gyermekek figyelmét a Csavar Színház előadása kötötte le, Gál Tamás és Kiss Szilvia „Az ördögbe!!!” címűmesejátékot adták elő.

A kora esti kultúrműsor Vajka polgármesterének,Álló Donáthnak az ünnepi beszédével kezdődött. Kiemelte a közösség összetartó erejét,mely egy alig ötszáz lakosú település életében rendkívül fontos az ottlakók jövője szempontjából. Beszélt a fejlesztésekről, melyek a közelmúltban történtek,s melyről saját szemünkkel is meggyőződhettünk, Vajka község, egy szép és tiszta település benyomását keltette.

A Dallal-tánccal elnevezésű kultúrműsorban fellépett a Búzavirág vegyes éneklőcsoport, valamint a Sústya citarazenekar Naszvadról, a Feszty Árpád Kamara Néptáncegyüttes pedig Komáromból érkezett, hogy az előadásukkal szórakoztassák az ünnepségre kilátogató közönséget. A téren felállított sátrak alatt finom falatok és jó borok várták az arra éhezőket és szomjúhozókat.

     Ezen kellemes időjárással megáldott nap a Kormorán együttes koncertjével zárult.

                                                                                                                                                      GM

                                                                                                                                                  

Utoljára frissítve (2018 augusztus 21., kedd 10:13) 2018 augusztus 21., kedd 10:08