logo

harmonia-logo

Advent 2017

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2017. december 17.

Advent 2017

 

Az idén is teljes pompájában díszelgett a Matica slovenská  jóvoltából a községháza előtti téren, mondhatjuk úgy is hogy a falu adventi koszorúja.

Az első adventi koszorút egy hamburgi lelkész készítette az 1800-as években. Az adventi koszorú manapság már kör alakú, és általában fenyőágakból készül (vagy azok fedik), illetve négy gyertya található rajta. A katolikus otthonokban ezek a gyertyák általában lila színűek, kivéve azt az egyet, amelyik a harmadik vasárnapot szimbolizálja, rózsaszínben. Minden adventi vasárnapon új gyertyát gyújtanak meg, amely isten egyre erősödő fényét szimbolizálja. Az utolsó vasárnap az adventi koszorú mind a négy gyertyája ég.  

 A szépszámú közönség előtt a 3. gyertyagyújtás alkalmából szervezett rövid kis kultúrműsorban fellépő Búzavirág éneklőcsport az adventi időszakhoz kapcsolódó egyházi énekekkel lépett fel.

 A forralt bornak, meleg teának, és a mézeskalácsnak az idén is igencsak nagy keletje volt, fogyott belőle bőven.

 A műsor végeztével, átvonultunk a Matica slovenská klubhelyiségébe, ahol már az asztalokon illatozott a finom káposztaleves. Köszönet jár a szervezetnek mindenért, s legfőképpen azért, hogy sikerült egy nagyon szép hagyományt megteremteni községünkben.

                                                                                                                                                        GM

Utoljára frissítve (2018 január 08., hétfő 19:54) 2018 január 08., hétfő 19:49