logo

harmonia-logo

Fölszállott a Páva - III. elődöntő

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2016. november 18.

Fölszállott a Páva - III. elődöntő

A „Fölszállott a páva“ című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt idén immár második alkalommal hirdették meg gyermek-korosztály részére. 

 A naszvadi Szabó Julcsi a harmadik, november 18-án megtartott élőközvetítéses elődöntőben méretette össze tudását két másik szólistatársával. A stúdiós felvételre többen elkísértük. Az MTV székházába belépve egy kisebb múzeum fogadott bennünket: volt itt a 80-as évekből ismert felvevő kamerák, másfél méter magas plüss Süsü a sárkány, TV maci és a Rubik kocka.

Kategóriájában Julcsi másodikként lépett színpadra, zoboraljai lakodalmas dalokat hallhattunk tőle. Egy érett, szépen zengő, profi módon összeállított és előadott éneklést hallhattunk Julcsitól. Az éneklést követően a zsűri elnöke, Sebő Ferenc méltatta az előadást, majd nagy izgalommal vártuk a zsűritagok pontszámait. Az elején kapott 10-ek biztatóak voltak, mígnem Kocsis Enikő csak egy kilencessel jutalmazta Julcsit. Ha nincs ez a kőszívűség, akkor Julcsi egyből továbbjutott volna... Mivel Julcsi nagy ellenfele Gyúr Gabriella megkapta  a maximális 60 pontot, márcsak Sebő Ferenc kezében lévő szabadkártyában bízhattunk. Sajnos hiába. A szabadkártyát Poór Mária – Szuszai Hunor Sándor néptánckettős kapta.

Az műsor után egy kis tüske azért maradt bennem/bennünk. Nézve az első két elődöntőből ének szólista kategóriában továbbjuttatott versenyzők előadásait, szerintem Julcsinak nem ebben a körben kellett volna befejeznie a versenyt. Tudom, a zsűrizés ebben a műfajban nagyon szubjektív. Tudom, itt már mindenki jó. Tudom, én is  egy kicsit részrehajló vagyok. De akkor is.  Tüske ide vagy oda, Julcsi ezen az országos méretű versenyen méltón képviselte Felvidéket, és azon belül Naszvad községet. Sem ő, sem pedig mi nem voltunk elkeseredve, és egy ilyen szépen sikerült előadást pezsgővel illik megünnepelni. Mi megtettük.

Szép volt Julcsi!

Simonics Tibor

 

Utoljára frissítve (2016 november 30., szerda 19:02) 2016 november 20., vasárnap 18:45