logo

harmonia-logo

Évzáró közgyűlés

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2014. december 13.

Évzáró közgyűlés

 

Az utóbbi évtizedek szokásaként ez alkalommal is kevesen voltak kíváncsiak a szervezet éves beszámolójára, az elkövetkezendő év terveire, s egyáltalán a szervezet életére.

 

                Bizonyos, hogy egy beszámoló, egy éves visszatekintés, a különböző hozzászólások, nem lehetnek szórakoztató jellegűek, de azért ennek ellenére nagyon furcsa, hogy a közel 120 aktív népművészetet gyakorló gyermek, tinédzser, anyuka, apuka, valamint az idősebb korosztály hozzátartozóit sem érdekli mi történt az éppen adott évben és, hogy milyen tervek, kilátások vannak a következő évet illetően. Nem élnek együtt a szervezettel, annak történéseivel, törekvéseivel, vagy csak arra szűkül az érdeklődésük, ami éppen a hozzájuk közelálló, mondjuk, családtag körül történik. Ugyanez az érdektelenség jellemzi az Alapiskola tanítóit, kik névre szóló meghívót kaptak mindannyian, kik közül még hírmondó sem jött, hogy képviselje az iskolát. Ez is elgondolkodtató tény.

Hát így, ilyen érzésekkel telt a kevés résztvevő ottlétével az évzáró közgyűlés. A szervezet szóvivője, Simonics Tibor köszöntötte a jelenlévőket, köztük községünk polgármesterét, Dr. Haris Józsefet, majd az 1 perces néma csend után, mely a sorainkból eltávozott Csemadok tagokra emlékeztetett, következett az elnök által előadott éves beszámoló. Ezt a pénzügyi helyzet ismertetése követte Lábsky Ivett tolmácsolásában, majd Haris József polgármester hozzászólása következett. Majd a 2015-ös év terveiről beszélt az újra megválasztott elnök, Dobosi Róbert, amely terveket a javasló bizottság előterjesztése alapján a közgyűlés jóváhagyott. A hivatalos rész ezzel be is fejeződött, a jubilánsok köszöntése maradt még hátra, majd a HMK elhagyása után a Csemadok klubban folytatódott az évzáró, itt már kötetlen formában égy kis frissítő mellett.

                Sikerekben gazdag évet zárt a szervezet, a népművészetet gyakorlók jártak Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, valamint természetesen idehaza is több tucat fellépésen vettek rész és kápráztatták el a közönséget. Sikeres hazai rendezvények sokasága gyarapította Naszvad kulturális életét, amelyet a szervezet aktivistái szabadidejükben szerveztek meg.

                Az éves leltár maradt el technikai okok miatt, ami nem más, mint, hogy ismét bővült egy helyiséggel a Csemadok által használt pinceklub, ahol, majd a technikai eszközök kapnak helyet, de mivel belefutottunk a hideg téli időszakba, így a helyiség feltöltését tavaszra marad, akkor készül el majd a teljes leltár. 2014-ben is gazdagodott a szervezet, a Tűzvirág fesztiválnak köszönhető több remekművel, de ingó vagyona más téren is bővült.

Határozati javaslat 1, 2

 

Utoljára frissítve (2015 március 08., vasárnap 19:22) 2014 december 15., hétfő 08:16