logo

harmonia-logo

65 éves a Csemadok

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2014. november 22.

65 éves a Csemadok

Nagy érdeklődés, egyeztetések sora, meghívók kiküldése, műsorszervezés, disznóvágás, technikai előkészület és rengeteg apró, de fontos mozzanat előzte meg a 2014. november 22.-én megrendezett emlékünnepséget, amelyet a Csemadok megalakulásának 65. évfordulója okán tervezett a szervezet vezetősége.

A testvér és baráti települések küldöttségei, már a koradélutáni órákban érkeztek a Helyi Művelődési Központba, ahol a vezetőség tagjai fogadták őket nagy szeretettel. Szinte mindenki a kezdetekre emlékezett, ez esetben nem a szervezet életének kezdeteire, hanem a mindenkori vesztőségnek köszönhetően az egyes településekkel való kapcsolatteremtés első találkozásaira, amikor is megalapozódtak a napjainkban is fennálló, települések közti gyümölcsöző kapcsolatok.    A 18:00 órára hirdetett kezdés pici csúszással kezdődött, megnyitóként Simonics Tímea, Lábsky Olivér szerzeményét adta elő, majd a műsorvezető Pémné, Bódis Aurélia vette át a szót, s köszöntötte a jelenlévőket. Az elnök, Dobosi Róbert ünnepi beszéde után Bárdos a Csemadok Országos Szövetségének elnöke szólt a közönséghez, majd községünk polgármestere, Dr. Haris József elemezte röviden a Csemadok és az Önkormányzat közti szoros együttműködést. A testvér és baráti települések nevében Fekete András fejezte ki köszönetét a meghívásért. A beszédek, felszólalások után átadásra kerültek az oklevelek, köszönőlevelek.

A Csemadok naszvadi alapszervezetével való tartalmas, sikeres együttműködésében vállalt szerepéért, Tiszteletbeli Csemadok Taggá avatta és köszönőlevelet adományozott Vörös Szilárdnak, Felsőszentiván polgármesterének, Hajdúné Farkas Erikának, Nagyigmánd község polgármesterének, Domonyi Lászlónak, Kiskőrös város polgármesterének, Nyitrai Istvánnak, Bőszénfa polgármestrének, Hengerics Jüzsefnek, Szulok község polgármesterének, Vető Zoltánnak, Rém község leköszönő polgármesterének, Berta Jánosnak, Csávoly község volt polgármesterének, valamint Bognár Józsefnek, Szentlászló község leköszönő polgármesterének.

Csemadok naszvadi alapszervezete, a Bács-Kiskun megyei testvér és baráti települések, valamint a Rákóczi szövetség közötti tartalmas és sikeres együttműködéséért tett igyekezetéért, Tiszteletbeli Csemadok Taggá avatta és köszönőlevelet adományozott Dr. Fekte Imrének és Fekete Andrásnak.

A Csemadok naszvadi alapszervezete Tiszteletbeli Csemadok taggá nyilvánította és köszönőlevelet adományozott Dr. Malomsoki Istvánnak és Dr. Malomsokiné Varga Nórának a Pettyem néptánccsoport szakmai vezetőinek, a Csemadok naszvadi alapszervezetében végzett munkájukért, ugyanúgy, mint Bedecs Ilonának a Búzavirág éneklőcsoport és a Sústya citerazenekar szakmai vezetőjének.

               A Csemadok naszvadi alapszervezete In Memoriam Tiszteletbeli Csemadok taggá nyilvánította Dr. Babicz Ferencet és Lebó Sándort a Csemadok naszvadi alapszervezete, a Bács-Kiskun megyei testvér és baráti települések közötti tartalmas, sikeres együttműködésében vállalt szerepükért. In Memoriam Tiszteletbeli Csemadok taggá nyilvánította Maráz Lászlót a szervezete jó hírének öregbítése terén szerzett érdemei elismeréseként.

                In Memoriam, Tiszteletbeli Örökös vezetőségi taggá nyilvánította Lakatos Pált, a szervezetben végzett kimagasló tevékenységéért és elnökként végzett munkájáért.

                Tiszteletbeli Örökös vezetőségi taggá nyilvánította és oklevelet adományozott Dobosi Józsefnek, a szervezetben végzett kimagasló tevékenységéért, elnökként végzett alázatos munkájáért.

                Tiszteletbeli Örökös vezetőségi taggá nyilvánította és oklevelet adományozott Dobosi Alojziának, a szervezetben végzett kimagasló tevékenységéért, hosszú időn betöltött pénztárosként végzett munkájáért.

                Tiszteletbeli Örökös vezetőségi taggá nyilvánította és oklevelet adományozott Moravcsík Gézának, a szervezetben végzett kimagasló tevékenységéért, hosszú időn betöltött titkárként végzett munkájáért.

                Az oklevelek, elismerések átadása után, Petheő Attila, a Csemadok Területi Választmányának elnöke bemutatta a „Hatvanöt esztendő” címmel fémjelzett könyvet, melyben az író, Németh Gyula, hűen ábrázolja az elmúlt 65 év viszontagságait, amely bizonyára sok alkalommal lesz a jövőben segédeszköz a helyi történelem után kutakodók körében.

                Könyvbemutató után népművészeti gálaműsor vette kezdetét, melyben ez alkalommal szinte csak hazai szereplőkkel találkozhatott a nagyérdemű. Szabó Julcsi csengő énekhangjával kezdődött a műsor, meglepetésként tanítója Dr. Malomsokiné Varga Nóra ez esetben együtt énekelt Julcsival. A továbbiakban a Mini Pettyem, a Kis Pettyem és a Pettyem tánccsoportok műsora volt látható, de fellépett a Búzavirág éneklőcsoport is, továbbá a Sústya és a Viza citerazenekarok. A táncokat és a Búzavirág éneklőcsoportot az Ógyallai Bellő vonós együttes kísérte.

                A fergeteges, látványokban, gazdag minőségi népművészeti gálaműsort követően minden kedves résztvevő megvacsorázhatott, majd a História zenekar akusztikus koncertjét csodálhatta meg, s hogy túl korán ne menjen haza senki, a Régi csibészek egészen hajnalig húzták a spontán módon táncos szórakozó estén a talp alá valót.  

Igazi születésnapi hangulat uralta az egész estét községünk legrégebbi és legaktívabb, értékek sokaságát már eddig is megteremtő szervezetének a naszvadi Csemadoknak, 65 éves évfordulóján mindannyiunk nagy örömére.

Utoljára frissítve (2014 december 01., hétfő 08:04) 2014 december 01., hétfő 07:54