logo

harmonia-logo

14. Citerazenekarok Országos Seregszemléje

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2012. november 11.

14. Citerazenekarok Országos Seregszemléjén

Már kora hajnalban útnak kellet indultunk, hogy átszelve az országot időben érkezzünk a Kassa közelében fekvő Buzita községbe. 

 Sajnos egy kisebb műszaki baki miatt a tervezettnél hosszabbra nyúlt az utazás, és mire megérkeztünk a színpadi próbák már épp befejeződtek. Egy gyors (kései)ebéd, és máris kezdődött a műsor. A Viza citerazenekar a második részben került színpadra. Idén két dalcsokrot is előadtunk Egy gömörit, amiben bemutatkoztak legifjabb citerásaink is, majd egy bonchidait. A közönség elismerő tapssal jutalmazta mindkét produkciót. A műsor után a zenekarvezetők meghallgathatták a zsűri rövid értékelését. Ezalatt a nagyterembe megérkezett a cigányzenekar, és egy pohár bor mellett mindenki eldalolhatta velük kedvenc nótáját. Az est, és az utazás fáradalmait egy kassai kollégiumban pihenhettük ki, hogy aztán másnap reggel frissen, kipihenten indulhassunk haza.
Jó volt újra találkozni a sok ismerős baráttal, tapasztalatot cserélni, meghallgatni egymást. Már most nagyon várom a következő találkozót;  jövőre Szímőn.

TMY

Utoljára frissítve (2012 december 11., kedd 09:04) 2012 december 11., kedd 09:00