logo

harmonia-logo

„Dalolj, táncolj velünk” - Népdalest 2009

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

„Dalolj, táncolj velünk” – Népdalest 2009. november 11.
Szombaton, az esti órákban különösen sok népművészetet szerető egyén látogatott el a Helyi Művelődési Központba. A „különösen sok” kifejezés egyáltalán nem túlzás, hiszen a közel 13O szereplőt picivel több, mint 4OO érdeklődő kísérte odaadó figyelemmel....
Kora este, 17.OO órakor Bódis Kornélia konferanszié bevezető szövege
után Holop Ferenc, a HMK vezetője méltatta Sámson Enikő „Izsai népviselet képeken” és Szobiné Kerekes Eszter „Felvidéki népviseletek babákon” című kiállításokat. Már a kiállítások megnyitóján is várakozáson felüli érdeklődő vett részt, és tekintette meg a népviseletek csodálatos színeit és egyéniségét.
A kiállítást követő esti gálaműsor pontosan 18.OO órakor
kezdődött az ARANYKOCSI néptáncegyüttes bemutatójával , majd őket követte szervezetünk Viza citerazenekara. A citeraszó után az ógyallai ŐSZIRÓZSA asszonykórus lépett színpadra, majd az est sztárvendége, UTASI ÁRPI. A mese után újra a citeráé volt a  szó. Ez alkalommal a SZÁZDI CITERAZENEKAR látogatott el községünkbe. Az est igazi sztárjai következtek ezután,szervezetünk legújabb gyöngyszemei, a PETTYEM gyermektánccsoport. Örömkönnyek sokasága jutott a zsebkendőkbe a csodálatos látványtól és a színvonalas műsortól, amelyet az utánuk fellépő MALOMSOKI HÁZASPÁR tanított be gyermekeinkkel.
A Pettyem után, a
győri BOGLÁROS énekegyüttes kápráztatta el a közönséget csodálatos hangokkal, majd következtek a BÚZAVIRÁG éneklőcsoport által előadott dalok, majd egy közös dal a Boglárossal. A tapsvihar itt sem maradhatott el.
A műsor vége felé tartva Utasi Árpi mondott még egy sziporkázó mesét, majd Bódis Kornélia műsorvezető műsorzáró szövege után az Aranykocsi zárta a kellemesnek mondható víg, pergős és változatos estét.
A műsor befejezése után a szereplők és a meghívott vendégek, összesen 15O-en, az Éder vendéglőbe vonultak át, ahol Dobosi Róbert
elnök üdvözlő és köszönő szavai után emléklapok kiosztására került sor, amelyet a csoportok vezetői vehettek át egy Búzavirág - Viza - Bogláros CD és egy szál rózsa kíséretében. Külön köszönet hangzott el azon ügyes kezű hölgyeknek, kik megvarrták gyermektánccsoportunk táncos viseletét, majd polgármesterünk, Dr. Haris József köszönő és értékelő szövege után egy kis időre még szót kapott Utasi Árpi. A pikáns, és mindenkit megnevettető mese után már csak a pincérek szorgoskodtak, kellemes, felszabadult közegben feltálalták a gyomorhűsítő vacsorát.
A kötetlen szórakozás egészen az éjszakába nyúlt, ahol a dicséretek sokasága mellett, amelyet a rendezőség zsebelhetett be, bőven fogyott a Virex Kft által felkínált „Devín” borból is. 
Köszönet mégegyszer az összes szereplőnek, akik elfogadták meghívásunkat, és színvonalas előadásaikkal kellemes estét varázsoltak a naszvadi Helyi Művelődési Központba.
E csodálatos estét a Csemadok Helyi Alapszervezete szervezte a Helyi Művelődési Központtal karöltve.
 
 
Ízelítő a műsorból:  Magyarbődi dalok  Előadják: a Búzavirág Vegyes Éneklőcsoport és a Bogláros Együttes.
Foto: Holop Ferenc és a többiek.

 


 

 

Utoljára frissítve (2010 március 18., csütörtök 14:01) 2009 december 03., csütörtök 12:27