logo

harmonia-logo

"Abai ősz 2009" - Imely

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

2009. szeptember 26., Imely

            Imelyen hagyomány, hogy kétévente megrendezik a szüreti ünnepségeket. Így történt ez napjainkban is, amikor a helyi önkormányzat közreműködésével szervezésre került az „Abai ősz 2OO9“ című rendezvény, amelyhez párosult a szervezet 6O éves fennállásának évfordulós ünnepe is.
            A gyallai, martosi és ímelyi szőllészek már a kora délutáni órákban fogadhatták a pincéjükhöz látogató küldöttséget, akik majd miután megkóstolták az idei év termésének nedüjét, és elkészítették a szőlőkoszorút, nagy vigasságban hazafele vették útjukat, ahol már javában folytak az előkészületek a kora délutáni kultúrműsorhoz. 

            A gálaműsort a martosi táncosok kezdték, majd Ágh Erika konferanszié után a szervezet elnöke, Sporný Sarolta üdvözölte a jelenlévőket. Beszédet mondott továbbá Petheő Attila, a Csemadok TV elnöke, és Tyukos Ferenc, Imely község polgármestere is.
A beszédek és üdvözlő szavak után Kovács Benjamin mondott egy igaz mesét, amely nagy sikert aratott ugyanúgy, mint a hazai Kis Szikes citerazenekar. Őket követték a gyallai, majd a nemesszalóki népdalcsoportok. Ezek után a helyi Búzavirág éneklőcsoport ünnepélyes keretek között átadta Tyukos Ferenc polgármesternek a szőlőkoszorút, majd folytatódott a kultúrműsor, amelyben felléptek még a nagykéri tárogatósok, és az imelyi nyugdíjas klub éneklőcsoportja. Mindezek után, a helyi Szikes citerazenekar záróműsora előtt léptek színpadra szervezetünk népművelői, akik osztatlan sikert arattak. Először a Viza citerazenekarunk mutatta meg tudását, majd a férfi, a női éneklőcsoport, illetve a vegyeskórus hangjától zengett a kultúrház.
   A gálaműsor után szereplőinket gazdagon megvendégelték az imelyiek, és a vacsora után még táncra is perdültek a jelenlévők. Úgy éjfél tájban szedelőzködtünk haza, tele jó érzésekkel és élményekkel, és azzal a gondolattal, hogy a szomszédos település Csemadok szervezetével szorosabb kapcsolat kiépítésére van igény , amelynek hangot is adtunk.
          Az elképzelések megfogalmazódása után úgy gondoljuk, találunk megfelelő lehetőségeket az együttműködésre.

A rendezvényen elhangzott műsorunk:
 ◙ Katonanóták (Búzavirág Férfi Éneklőcsoport)
 ◙ Balonyi dalok (Búzavirág Női Éneklőcsoport)
 ◙ Zavaros a Tisza, Szól a rigómadár – nógrádi dallamok (Viza citerazenekar)

 

 

Utoljára frissítve (2010 augusztus 19., csütörtök 00:25) 2009 szeptember 28., hétfő 07:48